פריצות לבתי עסק, נהפכו בשנים האחרונות לתופעה מטרידה ונוראית, שלא ברור אם תפסיק מתישהו. על כן, יש להתגונן כמה שרק ניתן, על מנת לשמור על הרכוש והמזומנים בעסק, בצורה טובה ובעיקר כזאת שתבטיח שגם אם תהיה פריצה, המיגון ואמצעי האבטחה, רק יקשו על הפורצים.
בעבר, כל בעל עסק יכל לרכוש כספת פשוטה מרשתות עשה זאת בעצמך ובכך להגן על הדברים היקרים בעסק. כיום לא כך הדבר, היות שגם שיטות הפריצה השתכללו וגם במידה וקיים ביטוח עסק, ישנם דרישות לחברת הביטוח, בנוגע לסוג הכספת שעל העסק לרכוש או להחזיק ברשותו.
מדוע יש דרישות לחברות הביטוח לגבי הכספות?
עד לא מזמן, בעלי עסקים רכשו כספות פשוטות וזולות, שלא ביצעו את העבודה כאשר התבצעו מעשי פריצה. כלומר, היה ניתן לפרוץ את הכספות בקלות. לאחר הפריצה, דרשו בעלי העסקים לקבל פיצוי מחברת הביטוח. אלו רעמו היות שמלכתחילה הכספות לא היה טובות ולא מלאו את תפקידן בהגנה על הכספים של העסק, על כן, קמו חברות הביטוח וקבעו בפוליסה שלהן, דרישות להתקנת כספת וגם פירטו מפרט טכני ומקצועי, בו צריכות לעמוד הכספות הנרכשות על ידי בעלי העסקים.
מהן דרישות הביטוח באשר לכספת?
לפני שאתם חותמים על פוליסת הביטוח, מומלץ לשאול את סוכן הביטוח, מהן הדרישות ותנאי הביטוח המוצע, באותו מעמד, כדאי גם לשאול לגבי קיבוע הכספת, סוג הכספת, משקלה, עמידה בתקן ועובי דפנות הכספת הנדרשת. כיום, מרבית חברות הביטוח, דורשות שבעל העסק יחזיק כספת במשקל של לפחות 50 קילו, עם עובי גוף של לפחות 5 מ"מ ועובי דלת של 10 מ"מ. שימו לב, לנתונים הללו, בטרם רכישת כספת.
כיצד לבחור את הכספת המתאימה עבורכם?
התייעצתם עם סוכן הביטוח ואתם מודעים לסוג הכספת שאתם צריכים לרכוש? כעת כל שנשאר הוא לבצע בחירה חכמה לכספת שתגן בצורה מלאה ושתהיה בעלת קושי פריצה גבוה ביותר. אל תבחרו כספת פשוטה, שעלותה כמה מאות שקלים והיא מהדור הישן עם נעילת מפתח דואר. בחרו כספת חדישה ומתקדמת, בעלת מערכת דיגיטלית ועם משקל גבוה (כספות כאלה עומדות בתקן C1, תקן מחמיר, הכולל 2 שכבות פלדה וביניהן בטון יצוק). אמנם עלותה של כספת זאת, עשויה להסתכם בכמה אלפי שקלים, אבל אם מדובר על אמצעי הגנה שיגן על היקר לכם בעסק, הרי שאתם לא צריכים לחשוב פעמיים ולרכוש אותה ולהנות מביטחון ושקט נפשי.